Activiteiten in de omgeving van Boutsma Zathe
In de buurt van onze groepsaccommodatie is van alles te beleven voor jong en oud. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal leuke activiteiten.

Zeehondencentrum Pieterburen

Een bezoekje aan Zeehondencentrum Pieterburen is zeer interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crèche daaraan doet. De Zeehondencrèche biedt ook diverse leuke arrangementen. De crèche is een prachtige locatie voor uw groepsbezoek.
Lees meer >>

Wadlopen Ameland / Schiermonnikoog

Wadlopen is een unieke en sportieve belevenis in de prachtige natuur van het waddengebied.
Wadloopcentrum Fryslan heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring. Het aanbod van onze tochten is dan ook zeer ruim en gevarieerd. We organiseren bijvoorbeeld oversteken naar Ameland en Schiermonnikoog (korte versie mogelijk met een boot via het Brakzand), educatieve tochten (Pinkegat, Eilanderbult, Wierbalg en Texel) en tochten naar Simonszand en Rottumeroog (boottochtje terug!)
Lees meer >>

Nationaal Park Het Lauwersmeer

Nationaal park lauwersmeer is uniek. Kenmerkend is het open en uitgestrekte landschap. En zo”n open landschap is een aantrekkelijk leefgebied voor verschillende dieren en planten. Zo biedt dit landschap elk jaar aan honderdduizenden vogels rust en voedsel. Ook zijn er tal van fiets en wandel paden, en is bovendien een bezoek aan de vissershaven lauversoog ook de moeite waard.
Lees meer >>

Dagje met de boot naar Schiermonnikoog

Lekker een dagje uitwaaien op het strand en een lekkere fietstocht maken! Nou dat kan je echt perfect doen op Schiermonnikoog. Vanuit Engwierum is het maar 18 km naar lauwersoog  en daar vertrekt een paar keer per dag een veerboot richting Schiermonnikoog.
Lees meer >>

Museum 't Fiskershuske

Museum 't Fiskershúske verzamelt en exposeert voorwerpen en bescheiden die betrekking hebben op de oude kustvisserij en het leven van de bewoners van het dubbeldorp Paesens-Moddergat. De ramp van Moddergat, in 1883 waarbij 83 vissers omkwamen, vormt hier vanzelfsprekend een groot aandeel in. De tentoongestelde voorwerpen zijn te bezichtigen in de vier huisjes van het museum.

Vestingstad Dokkum

De binnenstad van Dokkum biedt allerlei leuke kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. De historische pandjes geven het centrum een bijzondere sfeer.
Lees meer >>

Fietsverhuur Luinstra

Voorstraat 108
9291 CN Kollum
Tel: 0511-454451

Voor het huren van fietsen kunt u ondermeer terecht bij Luinstra-fietsen in Kollum.
Bekijk website >>

Speelpark Sanjesfertier

Op een afstand van 15 minuten met de auto ligt het prachtige speelpark sanjesfertier. Hier is zowel binnen als buiten volop speelplezier mogelijk voor jonge gezinnen. Speelpark Sanjesfertier is al sinds 1998 het leukste speelpark van Fryslân. Er is een grote diversiteit aan attracties en speeltoestellen. Totaal meer dan 40 attracties. Bij een regenachtige dag een prima alternatief.
Lees meer >>

Ga naar boven